AMD ще представи на Computex нови 7 nm процесори и видеокартите Navi

0
723

Отдавна се знае, че AMD това лято ще представи своите първи процесори с архитектура Zen 2. Компанията анонсира сървърните чипове EPYC от 2-ро поколение още миналата година, а на януарското изложение CES 2019 бе показан прототипа на десктоп процесор от серията Ryzen 3000.

TAITRA, ръководният орган на ежегодното технологично изложение Computex обяви, че на събитието генералният директор на AMD Лиза Су ще излезе с мащабен доклад. Очевидно ще бъдат представени редица интересни продукти.

Докладът на Лиза Су е обявен за 27 май в 5:00 часа наше време. Очаква се презентацията на новите десктоп и сървърни процесори. Едновременно с тях ще бъдат анонсирани 7 nm решения Navi, които ще заменят сегашните 14 и 12 nm продукти с архитектура Polaris и със сигурност ще укрепят позициите на Advanced Micro Devices в средния ценови сегмент на графичните карти.

В доклада ще бъдат представени „нови подробности за следващото поколение високопроизводителни платформи и продукти“ на компанията. Включително посочените по-горе 7 nm процесори EPYC, десктоп чиповете Ryzen 3000 и графични карти, базирани на архитектурата Navi.

Radeon Navi е първият графичен процесор на AMD, разработен от нулата, специално проектиран да използва преимуществата на 7 нанометровия технологичен процес. Очаква се компанията да анонсира и новите версии на ускорителите за дълбоко машинно обучение Radeon Instinct. Засега не се знае, дали в тези GPU ще бъде интегрирана хардуерната поддръжка на DXR.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за