AMD Ryzen 4000 мобилните чипове все още са доста нови и вече оказват влияние върху конкуренцията в лаптоп индустрията. Вече обаче има течове на информация за следващото поколение чипове, което е с кодово име Cezanne.

По пътя на логиката това трябва да са Ryzen 5000 процесорите

Според новата информация, те ще са нещо специално. Информацията се появи в Twitter, на страницата на потребителя _rogame.

Както виждате, те ще са построени върху Zen 3 архитектурата и ще предложат доста солиден скок в производителността спрямо Ryzen 4000. А Ryzen 4000 чиповете показаха, че са доста добри.

Другото интересно нещо, е че вградените графики може да са Navi 23, захранвани от RDNA 2. Това също ще е голям напредък и ще позволи на лаптопи с по-ниска цена да вършат доста повече работа.

_rogame отбелязва, че това е неговото мнение за това какво е най-вероятно да се случи, що се отнася до интегрираното видео. Все още няма сведения за него

Цялостната информация обаче получава достоверност, защото има втори по-малък теч. Погрешка във форума на AMD е публикувано, че Dell планира серия от 15.6-инчови лаптопи, които ще използват Cezanne-H процесори. За това разбираме от друга Twitter публикация.

Връщайки се към първата информация, _rogame смята, че Cezanne чиповете ще спечелят битката с предстоящите Tiger Lake процесори на Intel, чиято цел е да се конкурират с Ryzen 4000.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари