Advanced Micro Devices предложи комплекта AMD Combat Crate, с който някои медии се пошегуваха, че е „комплект за мързеливи геймъри и за начинаещи“.

Всеки един от тези комплекти включва централен процесор AMD Ryzen, съвместима с него дънна платка и видеокартата Radeon RX 580. Това всъщност са основните компоненти за сглобяване на геймърски компютър.

Идеята на AMD е, че с този подход към продажбата на компоненти и модули, графичните карти със сигурност ще отидат в ръцете на геймърите, а не при хората, които се занимават с добив на криптовалута.

Предлагат се два варианта на AMD Combat Crate. И в двата комплекта е поставена дънната платка MSI B350 Tomahawk. Видеокартата е MSI Radeon RX 580 Armor OC, оборудвана с 8 GB буферна GDDR5 памет. Комплектите се различават по процесора – AMD Ryzen 5 1600 или Ryzen 7 1700. Очаква се появата и на други подобни комплекти.

AMD не е обявил цените на тези много интересни комплекти. Но всички ритейлъри и онлайн магазини живо се заинтересуваха от AMD Combat Crate. Интернет магазинът CompSource, съобразявайки се с цените на които предлага дъното, процесорите и видеокартата, заяви че цената на комплектите ще бъде около $670 и $790. Различните пазарни анализатори считат, че всъщност тя ще е осезателно по-ниска.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
PachonikKofti PetrovИвановАз-Съм Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Аз-Съм
Аз-Съм

Добра идея!

Иванов
Иванов

някак си е скъпичко, би следвало да се по евтинко щом чарковете идват от един производител и същият той ги събира в една машинка….дано да падне цената и да има интерес, идеята не е лоша. Само ПиСи мастър геймър рейс не хейтвайте, това е за ентри левъл кежуал потребителя не за ентусиасти и хард-кор геймъри…..

Kofti Petrov
Kofti Petrov

никак не е скъпичко, плюс това цената е предполагаема 🙂

Pachonik
Pachonik

Донякъде е скъпо но съм сигурен че цената ще падне до около може би 610$(30$ отгоре от най ниската им цена закупени отделно за по-лоу енд кутията)