AMD Dali: официален анонс на хибридните чипове Athlon Gold 3150U и Athlon Silver 3050U

3
567

Advanced Micro Devices съобщи нова информация за хибридните процесори Athlon Gold 3150U и Athlon Silver 3050U, анонсирани по време на голямото изложение CES 2020. И двата APU са от процесорната фамилия Dali, произвеждат се чрез 14 нанометров технологичен процес и съдържат две процесорни ядра с архитектура Zen, 4 MB кеш памет от трето ниво и графика Radeon Vega. Тези чипове са предвидени за използване в бюджетните лаптопи и са директни конкуренти на процесорите Intel Celeron и Pentium.

Хибридният процесор AMD Athlon Gold 3150U работи с тактова честота от 2,4 до 3,3 GHz и има графичен ускорител Radeon Vega 3 с работна честота 1100 MHz. Поддържа се технологията SMT (Simultaneous Multi-Threading). В същото време по-младшият Athlon Silver 3050U не поддържа SMT. Работи със 100 MHz по-ниски честоти и графичното ядро Radeon Vega 2 е с честота 1000 MHz.

Новите хибридни процесори разполагат с двуканален контролер за DDR4-2400 оперативна памет, а техният температурен коефициент е 15 W. Но в зависимост от устройството на производителя TDP може да бъде настроен от 12 до 25 W. Компанията отбеляза, че новите чипове превъзхождат процесорите на Intel не само по по-бързата графика, но и с повечето х86 ядра.

Първите мобилни устройства с процесорите Athlon Gold 3150U и Athlon Silver 3050U се очаква да се появят в магазините след два-три месеца.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

„но и с повечето х86 ядра“
Тъй? 2, са в повече от колко? Нали все пак статията е конкретна, а не виждам да се споменават модели с повече ядра? Интел, колкото и да са зле, не са върнали едноядреници в своите оферти.

Доктор
Доктор

‘TDP може да бъде настроен от 12 до 25 W’ ..Поредните глупости от AMD.Всеки компонент идва с строго разчетено TPD .пука ли им обаче да сложат истината AMDурите гламави ,които ще избият рибата и ще избяга всяко живо същество щом научи за акумулиращите печки които правят и лъжат ,че правят на 7 нанометра.

Илко
Илко

Вземи малко да се образоваш Докторе и не хейти просто за да отчиташ дейност.