AMD, Intel и Qualcomm потвърдиха, че ще интегрират платформата Pluton на Microsoft в своите нови процесори

14
1188

AMD, Intel и Qualcomm официално потвърдиха, че предложената от Microsoft платформа за безопасност Pluton ще бъде вградена бъдещите процесори и на трите производителя. Това ще бъде направено през следващите няколко години. Целта на това нововъведение е осигуряване на допълнителна защита на потребителите с персонални компютри, работещи под управлението на Windows 10. С новите чипове тяхната защита ще бъде осигурена както на софтуерно, така и на хардуерно ниво чрез интегриране на модула Pluton в новите чипове.

AMD съобщи, че решението Pluton на Microsoft ще бъде реализирано в новите процесори на компанията и ще работи съвместно със сега съществуващата система за безопасност AMD Security Processor (ASP). По този начин ще се осигури пълноценната защита на потребителите.

Intel уточни, че вече работи съвместно с Microsoft и възнамерява съвсем скоро да започне да предоставя на своите клиенти нови процесори с градения модул Pluton.

Qualcomm Technologies потвърди, че интегрираната хардуерна система, базирана на платформата Root-of-Trust, която от своя страна се базира на Pluton, е важен компонент за осигуряване на безопасността на потребителските устройства. Тази компания също съвсем скоро ще започне да предлага на своите клиенти процесори с интегрирания модул Pluton.

Масовото внедряване на тази технология, аналогично на Apple T2, значително ще затрудни ремонта на персоналните компютри в домашни условия и в нелицензираните сервизни центрове.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
14 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари