AMD LiveBox – миникомпютър с APU C-60

0
44

Миниатюрният настолен компютър, показан на илюстрациите, е базиран на платформата AMD. Той бе представен на изложението Computex 2012, провеждащо се в момента в тайванската столица Тайпе. Устройството носи наименованието LiveBox и е задвижвано от хибриден процесор AMD C-60. В конфигурацията на C-60, както е известно, са включени две да включва две x86-съвместими ядра с тактова честота 1 GHz, 1 MB кеш от второ ниво и GPU Radeon HD 6290, работещ на честота 276 MHz. В режим Turbo Core честотите на CPU и GPU се повишават съответно до 1,33 GHz и 400 MHz. Максималната стойност на разсейваната топлинна енергия (TDP) на устройството е 9 вата.

В конфигурацията на миникомпютъра влизат още 1 GB оперативна памет и SSD с обем 64 GB, както и два порта USB 2.0, конектор Gigabit Ethernet и интерфейс HDMI и четец на карти. Предвидени са също така и слот за SIM карти (осигурена е възможност за осъществяване на 3G връзка) и безжичен адаптер Bluetooth 4.0.

Производителността на AMD LiveBox е напълно достатъчна за достъп до електронна поща, за сърфиране в интернет или гледане на видео с висока резолюция във формат Full HD (1080p).

Устройството работи под управлението на операционната система Windows 7. Източникът засега не съобщава информация за сроковете на поява на новия продукт в продажба, както и за ориентировъчната му цена.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари