AMD Radeon R9 Nano: най-бързата видеокарта за mini-ITX системи, подходяща за игри с 4К резолюция

3
81

AMD официално представи видеокартата AMD Radeon R9 Nano. Според производителя, новата графична карта е най-бързата видеокарта за компютърни системи с mini-ITX размери. Новата карта може наистина да ни накара по друг начин да погледнем на компактните геймърски компютри, понеже това е единственото решение с дължина едва 150 милиметра, подходящо за игри с 4К резолюция.

 

Radeon R9 Nano се базира на графичния процесор Fiji и е третото устройство с този GPU след Radeon R9 Fury и R9 Fury X. AMD твърди, че този анонс ще се окаже повратен момент за PC-игрите, тъй като се използва високоскоростната многослойна HBM (High-Bandwidth Memory) памет, която е разположена на същия кристал с графичния процесор. Новата графична карта поддържа API DirectX 12 и Vulkan.

 

Radeon R9 Nano разполага с 4 GB HBM памет, а шината на паметта е 4096-битова. Графичният процесор съдържа 4096 поточни процесора, 256 текстурни блока и 64 растерни модула. Честотата на графичното ядро е указана „до 1000 MHz“. Паметта работи с честота 500 MHz (ефективна скорост 1 Gb/s на линия).

 

Охлаждането на Radeon R9 Nano се осъществява чрез изпарителни камери и топлинни тръби, една от които служи за извеждане на топлината от регулатора на напрежение. Наличен е малък вентилатор.Производителността на новата видеокарта достига 8,19 TFLOPS. Необходимо е допълнително захранване чрез 8-пинов конектор. Картата разсейва 175 W топлина. Устройството разполага с три DisplayPort 1.2 и един HDMI порта.

 

Продажбите на AMD Radeon R9 Nano започват на 7-ми септември при цена $650.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари