AMD Radeon RX Vega показа преднина пред GeForce GTX 1080 в 3DMark Fire Strike

1
62

До гръмката премиера на графичните карти AMD Radeon RX Vega остава по-малко от седмица, но въпреки това привържениците на „червения лагер“ и хората, свързани с индустрията на дискретните графики, не престават да подгряват интереса към новите видеоускорители. Поредната порция от данни за производителността на игровия „Вега“ сподели известния портал VideoCardz, който публикува резултатите от теста на адаптера в пакета 3DMark Fire Strike.

И така, в бенчмарка 3DMark Fire Strike 1.1, видео-картата Radeon RX Vega успя да набере около 22,3 хиляди „папагала“ Graphics Score при честота на GPU от 1630 Mhz. При намаляване на честотата на видео-ядрото до 1536 Mhz (вероятно при активиране на „тихия“ режим), резултатът възлиза на 20949 точки. Във всички случаи, осем гигабайтовата видео-памет HBM2 функционира на честотата от 945 Mhz (1890 Mhz ефективни), осигурявайки пропускателна способност от около 484 Gb/s.

 

Като цяло, резултатите на Radeon RX Vega са сравними с показателите на нереферентния модел графична карта Nvidia GeForce GTX 1080 и съответно значително изостава от резултатите на сегашния флагман на „зелените“ в лицето на GeForce GTX 1080 Ti.

Според чуждестранните ни колеги, в продажба графичната карта Radeon RX Vega трябва да се появи на 8 август, седмица след анонса, но към тази информация трябва да се отнасяме с известен скептицизъм. Първоначално гамата от нови графични адаптери ще бъде представена изключително от модели с референтен дизайн, а пускането на версиите в изпълнение на партньорите на AMD ще започне няколко седмици по-късно.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари