AMD Ryzen Threadripper 3990X идва на 7 февруари

4
742

AMD обяви Ryzen Threadripper 3990X на CES 2020, потвърждавайки своя невероятно мощен процесор за създатели на съдържание и особено взискателни към мощността потребители с безпрецедентните 64 ядра – нещо, което никога не сме виждали в потребителски процесор до сега.

Това ще предложи ново ниво на производителност, което обикновено е запазено за сървърите и центровете за данни, а процесорите, с които те работят, обикновено струват баснословни цени, които едва ли някой домашен потребител би бил готов да плати.

С Ryzen Threadripper, AMD иска да донесе този вид високоефективен компонент за ентусиасти и потребители на цена, която е сравнително достъпна и подбива тотално най-прекия си конкурент Intel.

Страхотни спецификации, страхотна цена

И така, без излишни подробности, този процесор с 64 ядра и 128 нишки може да бъде ваш на цена от 3 990 щатски долара или около 3500 евро за европейския пазар.

Процесорът предлага максимална честота до 4.3 GHz и идва с 30% по-висока производителност от най-близкия си конкурент Intel Xeon 8280, който струва… 20 000 долара…

Това е невероятно постижение от страна на AMD. Процесорът ще се появи по рафтовете на веригите за потребителска електроника на 7 февруари тази година и нямаме търпение да го видим.

Както д-р Лиза Су, изпълнителен директор на AMD заяви, когато представи AMD Ryzen Threadripper 3990X, той ще бъде „гейм чейнджър“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари