amphiro b1: устройство, което показва разходите на домашния душ

0
27

amphiro b1 е система за мониторинг на домашния душ, която измерва текущия и общия разход на топла и студена вода, както и изразходваната електрическа или топлинна енергия. Устройството изглежда като неголям модул с монохромен дисплей на предния панел. Екранът показва температурата на водата в момента и обемът вода, изразходван при използване на душа.

amphiro b1 дава само справочна информация. Устройството събира данните чрез собствените си сензори и ги изпраща към смартфон, таблет или друго мобилно устройство. Потребителят може да проследи графика на консумация на топла и студена вода, да запише и проследи консумираната електрическа енергия за затопляне на водата или изразходваната топлинна енергия и ако е необходимо, да коригира своето поведение и навици.

Устройството се закрепва върху самия душ и няма захранващ източник – необходимата електрическа енергия се получава от водния поток.

Финансирането на това интересно устройство става чрез Kickstarter, като минималната инвестиция е с размер на 49 паунда. Новият уред amphiro b1 навярно ще бъде успешно финансиран, понеже от предишния модел amphiro a1 бяха продадени над 16000 бройки, въпреки че нямаше модул за безжична връзка с външно мобилно устройство.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за