Apollon – таблет, който се превръща в настолен компютър

0
77
Искате компютър, на който да работите вкъщи и мобилно устройство, което да носите навсякъде със себе си, но нямате достатъчно средства за два продукта. Apollon един ден може да се превърне в решението на вашия проблем. На този етап устройството съществува само на концептуално ниво, но, при добро стечение на обстоятелствата, може да се превърне в реално съществуващ продукт.

Apollon е таблет с размерите на четец за книги, който обаче може да се трансформира в голям 15-инчов екран със съотношение на страните 16:9. Това става с помощта на иновативен разтегателен механизъм, който най-добре ще си представите ако разгледате изображението по-долу.

Таблетът има бутон, който, при натискане, освобождава двете му страни и те могат да се приплъзнат хоризонтално. Допълнителният екран е съставен от гъвкав материал, който е завит около два ролера точно под плъзгащите се части.

За да направи живота ни още по-лесен Apollon работи с две операционни системи: Windows OS за режим „широк екран“ и Android за режим „таблет“. Първият режим е подходящ за боравене с тежки програми или за гледане на съдържание с широка резолюция. Режимът с Android ще е идеален за сърфиране в Мрежата и четене на PDF документи.

Поставката, на която стои таблетът в широкоекранен режим има допълнителен процесор, памет, VGA и SATA SSD с цел да подобри производителността на устройството. Таблетът и поставката могат да се свържат и безжично чрез Wi-Fi Direct.

 

 

 

 

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари