Apple вече среща проблеми с iPad Mini Retina

0
29


Изглежда, че слуховете за лимитирания брой произведение таблети iPad Mini Retina в крайна сметка ще се окажат истина. След като Apple официално представи двете си нови устройства, компанията изрично подчерта, че по-малкият от двата таблета ще се появи „по-късно през ноември“, което накара редица експерти да предвидят причината.

Според тях основната причина се крие в лимитирания брой произведени iPad Mini Retina, което е и причината за забавянето на премиерата на продукта на пазара. Те дори вярват, че е много вероятно новият мини таблет на Apple да започне да се продава масово чак в началото на 2014 г.

„Доставките на продукта са силно ограничени“ сподели Рода Александър – директор на отдела за таблети в IHS iSuppli. „Не очакваме да видим големи продажби преди първото тримесечие на 2014 г.“

Една от причините за забавянето на iPad Mini Retina изглежда се крие именно в дисплея. Популярният екран е основното нововъведение в таблета, но като че ли Apple изпитва известни трудности с производството му, което пък се отразява на iPad Mini Retina.

И двата нови таблета на Apple работят с въпросния дисплей, но при мини модела екранът е по-малък, което означава по-голяма наситеност на пикселите, а това води до по-големи трудности при производството на подобен екран.

Любопитното в случая е, че и при дебюта на оригиналния iPad Mini Apple срещна трудности с прекалено голям и интерес към устройството и прекалено малко произведени таблети.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за