Apple може би подготвя нова гама iMac

0
349

21,5-инчовият iMac на Apple от нисък клас изглежда е в недостиг в магазините на Apple и в онлайн магазина на компанията в САЩ. Недостигът може да е намек за предстояща промяна в гамата на iMac само няколко дни преди Apple да бъде домакин на специалното събитие за представяне на нови продукти, което е планирала и насрочила за 20 април.

По-конкретно, най-евтиният 1080p iMac (останалите 21,5-инчови модели имат 4К дисплеи) вече започва да се изчерпва или да не се зарежда в магазините на компанията, което обичайно е признак за ниско предлагане от страна на компанията. И тъй като няма сведения да има недостиг на компоненти за производство или други затруднения, които да ограничават количествата, навярно става въпрос за контролирано прекратяване на предлагането на настоящата серия на пазара, за да може последния да бъде подготвен за новата гама.

Междувременно по-скъпият 27-инчов iMac се доставя в рамките на нормалните количества и е наличен в повечето магазини без затруднения.

Тези промени в предлагането идват няколко седмици след като Apple прекрати доставките на няколко определени конфигурации на 21,5-инчовият iMac, а по-специално тези с 512 GB или 1TB SSD памет. Понастоящем можете да закупите 21,5 – инчовите iMac с 256 GB или 1 TB конфигурация, която комбинира SSD с по-стар HDD диск.

В исторически план промени като тези често са били признаци за предстоящо пускане на нови продукти или прекратяване на даден продукт. Но има един друг фактор, който този път може да играе неизвестна роля – недостигът на силициеви чипове в световен мащаб, който може да повлияе на доставките на продуктите на Apple. Недостигът засегна много компании за технологии и приспособления и това може да е причината и за настоящата ситуация.

Първо M1, по-късно M1X?

Спекулира се, че предвид обстоятелствата, че дефицити в доставките се наблюдават при 21.5-инчовия iMac, но не и при 27-инчовия, навярно Apple планира първоначално да надгради по-бюджетната версия на своята настолна конфигурация, а след това и по-скъпия 27-инчов iMac, когато се очаква да навлязат и по-производителните процесори M1X, а M1, чипът, който дебютира миналата година в новите MacBook, ще бъде оставен за по-евтината версия на iMac.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари