Apple обмисля прехода към хибридните процесори на AMD

7
1280

През последните няколко години AMD постигна големи успехи в производството на мощни процесори за персонални компютри и лаптопи, като продължава да измества Intel във всички сектори на пазара на х86 съвместимите процесори. На продукцията на Advanced Micro Devices започнаха да обръщат внимание редица производители, включително тези, които винаги са са били верни на корпорацията Intel.

Според информацията открита в кода на бета версията на операционната система macOS (версия 10.15.4 Beta 1), корпорацията от Купертино съвсем сериозно обмисля възможността бъдещите устройства на Apple да се базират на хибридните процесори на AMD. В кода бяха намерени имената на APU Picasso, Renoir и Van Gogh.

Според изтеклата неофициална информация, процесорната фамилия Van Gogh ще включва хибридни чипове с архитектура Zen 2 и графика Radeon Vega, изготвени по индивидуалните поръчки на клиентите. Да напомним, че Apple използва процесорите на Intel от над 14 години.

Освен това във файловете за операционната система на Apple се споменават графичните ядра Navi 21, Navi 22 и Navi 23 с архитектура RDNA от 2-ро поколение. Това не е за учудване, понеже Apple отдавна използва графичните процесори на AMD и изцяло се отказа от продуктите на Nvidia. Корпорацията от Купертино още от миналата година използва 7 nm графични процесори Navi 10 и Navi 14. Явно в бъдеще те ще бъдат заменени с по-производителни графични чипове.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

„Това не е за учудване, понеже Apple отдавна използва графичните процесори на Apple “

Сериозно ли?

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

ужас ще слагат хубави процесори в отпадъчните им продукти… Поне е добре за AMD ще вземат още пари, че Джим келър като извади на минтел новата архитектура, ще им трябва всеки долар за разработки….

Ебачев
Ебачев

Не мога за си обясня що за очеваден Ламер трябва да си, за да пускаш коментар в полза на АМД под всяка АМД статия.
Да, всички знаем че следващите примерно 5г. АМД ще си остане правилният избор, но трябва ли под всяка статия да кензуриш?????

А тоя чието име плагиатстваш може да отидеш и да му пръднеш на ….

….бицепса.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Мне бате арни си е супер пича, ти ако не си разбрал каква е работата с името ти си имбецила… Лека подсказка с ханко-брат…….

А до AMD, не интелските мaлoyмни сектанти cpaxa маса години наред по всичко и всички, сега ще бъде cpaнo по тях и те така…
Ако не ти харесва напускай сайта…. И тва ако е статия за AMD, значи ти си вол….

bashta ti
bashta ti

„Приятелю“, говориш за сектанти, а ти си под всяка статия да обясниш как АМД били най-доброто винаги. Струва ми се, че ти си сектанта. Потърси помощ, обсебването е психично разстройство!

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Не съм ти искал нетърсеното мнение селяк капиш ?!?!?

🇪🇺атлантическа 🇧🇬БГ с капитализъм и демокрация
🇪🇺атлантическа 🇧🇬БГ с капитализъм и демокрация

За Н1що не стават, верно е, рептилите са виновни!11!!!!!1

Така е, верно е !!!11!!11!