Корпорацията Apple патентова технология, която ще даде възможност за бързо зареждане на компютърните устройства от разстояние с помощта на електромагнитни вълни. Информацията е на Patently Apple.

В края на месец декември 2017 година компанията Apple получи разрешение от Федералната комисия на САЩ за използването на радиовълни за зареждане на различни компютърни системи от разстояние.

Подобно на другите патенти на Apple, новата заявка за патент съдържа само общи формулировки. Описва се технология за бързо и ефективно зареждане на мобилни и десктоп устройства от разстояние.

Същността на новия патент на Apple е в това, че описваната система няма да зарежда всички устройства едновременно, а ще се използва ред за зареждането на акумулаторните батерии на различните смартфони, таблети, лаптопи и други. Технологията предвижда използването на шаблони, различни режими на работа, календар и графици за зареждане, както и списък с приоритетните устройства.

Не се описва, как ще бъдат избегнати основните проблеми на безжичното зареждане – с увеличаване на разстоянието мощността рязко пада, както и че това излъчване е вредно за човешкото здраве.

Засега не се съобщава, кога ще започне продажбата на новите захранвания на Apple, поддържащи новата технология.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
Здравето пред парите и печалбите!И.П.ТалевDJGERRO Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
DJGERRO
DJGERRO

значи ето кой е крал от Тесла. ха-ха. 🙂

И.П.Талев
И.П.Талев

Нали бяха засекретени разработките и патентите на НИКОЛА ТЕСЛА.

Здравето пред парите и печалбите!
Здравето пред парите и печалбите!

Твърдо против заради страничните ефекти за здравето. Тази радиация, която поемаме в момента е много, подобни зареждания са направо убиец. Господи, помогни ни!