Apple патентова джаджа, която използва екрана на iPhone

1
24

В очилата за виртуална реалност без съмнение има потенциал. В това на сто процента е уверен и основателя на Facebook, Марк Зукърбърг, който похарчи кръгла сума за закупуване на компанията Oculus, занимаваща се с разработката на решения в тази сфера.

Фактът, че идеята за такова устройство обмислят и от Купертино се потвърждава от нова патентна заявка на компанията.

Миналата седмица в Бюрото по патенти и търговски марки на САЩ издаде на Apple патент с №9595237. В документа е описан носим на главата аксесоар, в който се използва екрана на мобилно устройство.

Според илюстрацията, в основата на джаджата лежи iPhone, на чийто дисплей ще се изобразяват снимки. Според описанието на системата, потребителят може „временно да интегрира“ мобилното устройство с аксесоара, който се носи на главата.

При това, електронната част от джаджата може да се свърже с мобилното устройство, за да може и двата компонента да работят съвместно. Устройството може да включва няколко лещи, сензор за близост, няколко бутона за управление и колело, което отговаря за фокусирането.

По същество, става дума за аналог на шлема за виртуална реалност Samsung Gear VR. Особеното на Gear VR е, че ролята на дисплея в него се играе от смартфоните на южнокорейската компания.

Аксесоарът и мобилното устройство на Apple допълват и разширяват възможностите си, а също така могат да изключват някои от функциите си за да се избегне дублиране.

Патентът е регистриран от Apple през лятото на 2016 година. За плановете на компанията относно практическата реализация на разработката все още няма данни.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари