Apple патентова функционален капак за iPad

0
7
В базата на Бюрото по патенти и търговски марки на САЩ бе открита информация за нова заявка за патент от Apple. В нея се описва богат на функции капак за iPad.

Според наличната информация, новият аксесоар ще има доста широки функционални възможности. Всъщност купертинци предлагат да оборудвате iPad-а си с капак, който има допълнителен дисплей, изобразяващ разнообразно съдържание, например съобщения, джаджи, отделни приложения и т.н. Също така, аксесоарът ще може да действа като устройство за въвеждане. На него потребителите ще могат да оставят ръкописни бележки, да правят чертежи и т.н.

За да се свърже капака, специалистите от Купертино предлагат използване на специален конектор. Ако се съди по достъпната илюстрация, той прилича на Smart Connector в iPad Pro, но за разлика от него този има не три, а четири контакта.

Заслужава да се отбележи, че това далеч не е първият патент на ябълковата компания, в който се описва високотехнологичен капак за iPad. В патентното портфолио на Apple има около десет подобни идеи, но никоя досега все още не е реализирана в серийните устройства.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за