Apple планира да задържи Touch ID и аудио жака и в следващото поколение iPad

0
239

Миналата година премиум таблетите на Apple направиха някои очаквани компромиси в името на предоставяне на най-новите мобилни технологии. По-евтините устройства обаче си останаха с традиционния хардуер. Затова компанията планира да заложи на сигурно и да не променя особено много iPad 2019. Тоест системата за разпознаване на пръстов отпечатък Touch ID и 3,5 милиметровото аудио гнездо ще си останат… засега.

Двете функционалности бяха премахнати от най-престижния модел iPad 2018 Pro, за да бъде интегрирана системата Face ID. Традиционният iPad 2018 обаче ги запази (донякъде) и това няма да се промени и тази година. Освен това дисплеят на iPad 2019 ще бъде леко уголемен – до 10 инча благодарение на стесняването на рамките, но това още не е сигурно. Във всеки случай феновете на Apple ще получат поне още един модел от традиционните iPad-и тази година.

Не е ясно какъв метод ще се използва за зареждането на по-евтиния iPad. Миналата година Pro моделът премина на USB-C, докато другият си остана на Lightning порта.

В седмото поколение таблети на Apple ще бъде включен и компактният iPad mini 5 с леки промени в хардуера. Това значи, че главната арена за експерименти ще бъде най-скъпият iPad Pro. Не се знае кога ще бъдат обявени новите устройства, но предположенията клонят към тази пролет, по-точно 25-ти март. Тогава Apple ще представи своята нова платформа за стрийминг на видео. Това е идеалната възможност да я демонстрира на още-добрите дисплеи на новите iPad-и.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за