Apple представиха по-евтин iMac

0
31

Миналата седмица получихме информация, че Apple се канят да подобрят мощността на линията си компютри iMac. Е, слухът се оказа погрешен. Вместо това, обаче, американската компания представи нов модел компютър тип „всичко в едно“ с по-ниска цена от $1099.

Новият iMac има същия екран и същия алуминиев корпус като 21,5-инчовия компютър представен миналата година. Запазени са резолюцията от 1080р, портовете, 8-те гигабайта RAM и 802.11ac Wi-Fi адаптерът. Това, което прави новия iMac по-евтин от стария, който струва $200 повече, е по-слабите му централен и графичен процесор.

Докато миналогодишният модел използва четириядрен 2.7GHz-ов Core i5-4570R и най-добрият интегриран графичен процесор на Intel – Iris Pro 5200, новият работи с двуядрен 1.4GHz-ов Core i5-4260U и не чак толкова добрия, но все пак качествен интегриран графичен чип HD 5000.

Изглежда, също така, че нито централният процесор, нито RAM паметта ще могат да бъдат ъпгрейднати срещу допълнителна сума. Разбира се, по-слабият процесор не означава, че новият iMac няма да работи добре. Да не забравяме режима Turbo, при който мощността на процесора може да достигне 2.7GHz-а.

Иначе, ще може да се смени твърдият диск от 500GB. Срещу $50 ще можем да се снабдим с нов HDD с капацитет от 1ТВ, а срещу $250 можем да получим 1ТВ-ов Fusion Drive или 256GB SSD.

Накратко, ако се занимавате с обработка на фотографии или видео, по-добре изберете по-стария iMac. Новият, по-слаб модел е за потребителите, които просто желаят да имат настолен компютър на Apple, без да го ползват за работа или за по-натоварващи задачи.
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари