Apple представи новия MacBook Air с Retina дисплей

1
696

По време на своята голяма презентация, започнала днес в 16:00 часа, Apple представи новия модел на MacBook Air. Корпусът на устройството е направен от лека алуминиева сплав, налични са скенера за пръстови отпечатъци Touch ID и два универсални Thunderbolt порта.

Дисплеят на новия MacBook Air е Retina (4 мегапиксела) с размер на диагонала 13,3 инча. Лаптопът се базира на процесор Intel Core i5 от осмо поколение и разполага с до 16 GB оперативна памет, до 1,5 TB флаш диск и акумулаторна батерия с капацитет „достатъчен за един ден работа“. Новото устройство е с 10% по-тънко от предишното поколение MacBook Air и тежи по-малко от един килограм. Скенерът Touch ID е поставен вдясно от клавиатурата и се използва за отключване на операционната система, за логване в приложенията и дори за онлайн разплащания. Данните са защитени с помощта на специализирания процесор T2. В този модел се използва клавиатурата Butterfly от трето поколение, поставен е с 20% по-голям тъчпад, разпознаващ няколко докосвания едновременно. Звукът е с 20% по-силен, басите и стереоефекта са двойно по-силно изразени в сравнение с предишния модел.

Предварителните продажби на MacBook Air 2018 стартираха днес при начална цена $1199. Предлагат се модели със златист, сребрист и сив цвят на корпуса. Доставките започват на 7 ноември. Подробните технически характеристики ще бъдат обявени по-късно.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Saint_Jazz Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Saint_Jazz
Saint_Jazz

4МР дисплей…… Бреййййй голяма работа. Къде ти другите с 4К дисплей.
ИЗЛАГАТЕ СЕ АЛОООО……