Apple представи смарт часовника Apple Watch Series 4 с 33% по-голям екран и ЕКГ сензор

4
1119
Apple Watch Series 4

Apple започна своята презентация с анонса на новия смарт часовник Apple Watch Series 4. Кардинални промени в дизайна няма, a главната особеност е, че екранът заема почти цялата горна част на часовника. Apple заяви, че площта на екрана на новото устройство е с 33% по-голяма в сравнение с предишния модел Series 3.

Благодарение на по-големия дисплей, новият Apple Watch, работещ под управлението на watchOS 5 може да показва повече информация в приложенията.

По време на презентацията бяха показани няколко нови циферблата.

Въпреки по-големия екран, новият смарт часовник Watch Series 4 е даже по-компактен от модела от предишното поколение. Съвместимостта с предишните каишки е запазена.

Следното изображение показва по-нагледно разликата в размерите между моделите Series 4 и Series 3:

Задната страна на Apple Watch сега е направена от черна керамика, а сензорът за сърдечния ритъм е покрит със сапфирно стъкло.

Дизайнът може да не е особено пременен, но в хардуера промените са сериозни. Значително е подобрен микрофонът, а говорителят е с 50% по-висока мощност. Конструкцията на устройството е подобрена и сега по-добре се приемат безжичните сигнали.

Watch Series 4 се базира на новия двуядрен 64-битов процесор Apple S4, който е двойно по-бърз от предшественика си.

В новия Watch Series 4 е подобрен навигационния бутон Digital Crown, който сега осигурява и обратна връзка.

Apple специално акцентира върху новите възможности за мониторинг на здравословните показатели на потребителя.

Новия смарт часовник може да регистрира падането на потребителя. Ако часовникът наистина регистрира падане, предлага да се позвъни в Бърза помощ. Ако в продължение на една минута човекът по никакъв начин не реагира, часовникът звъни на 911.

Освен това, в новия Apple Watch е вграден нов сензор, с помощта на който устройството може да прави електрокардиограма. Това е първото потребителско устройство за носене с подобен сензор. Достатъчно е да се постави пръста върху Digital Crown и да се задържи за около половин минута. Интересно е, че новият часовник е сертифициран от Агенцията за контрол на храните и лекарствата (FDA).

Друга интересна възможност е, че този часовник може да разпознава първите признаци на някои сърдечни заболявания – например, аритмия.

Автономната работа е колкото при предишното поколение – един ден с едно зареждане на батерията. Предлагат се Watch Series 4 с цвят на неръждаема стомана и златиста неръждаема стомана. Ще има и специална версия с име Apple Watch Nike+.

Цената на новия смарт часовник Watch Series 4 е $399. Версията с GPS и GPS+LTE струва $499. Поръчките за закупуване на устройството ще започнат да се приемат в петък. Доставките и масовите продажби стартират на 21 септември.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
Последния самурайiRqnКалинКольо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Ъъъъ, кога ще може да прожектира динамични холограми, управлявани от изкуствен интелект, в реално време, кат часовника на Шварценегер в „Зов за завръщане“?

Калин
Калин

Eпъл масивно блъскат медицинското приложение на часовниците напред. Стар Трек джаджите не са далече 😀
Браво.

Последния самурай
Последния самурай

Това всичкото е за да ви направят повече гънки на мозъчната кора за да купувате повече от техните глупости…

iRqn
iRqn

А вече ще може ли да се праща/получава рингтон през блутут/NFC или да изчакаме още 2 модела..
Иначе наистина е революционно – 2 сим карти и 3А батерия.. Сега ме убедиха че за това нещо трябва да дам пари колкото за една кола…