Apple прекратява продажбите на iPhone 3GS

2
39

Компанията Apple миналия петък прекрати продажбите от своя официален уебсайт на смартфона iPhone 3GS. Следващата седмица в САЩ ще се проведе конференцията WWDC (Worldwide Developers Conference), където се очаква представянето на новия iPhone 4G. Миналата седмица, няколко големи търговци на дребно в САЩ и Европа също започнаха да продават iPhone 3GS със значителни отстъпки.

Така, 8-гигабайтовият iPhone 3GS струва само $ 99, а моделът с 16 и 32 гигабайта струва 199 и 299 долара съответно.

Apple в продължение на последните три години, използва конференцията за разработчици за представянето на новите си продукти и сега, както много анализатори очакваха, ще се случи същото. Представянето на iPhone 4G ще се осъществи лично от Стив Джобс, като презентацията е насрочена за 7 юни.

По неофициални данни, във iPhone 4G ще се появи предна камера за видео разговори, а основната камера ще бъде подобрена до 8 мегапиксела. В допълнение, към устройството най-накрая ще бъде добавена LED-светкавица, а 
“под капака“ на новото устройство ще присъстват същите компоненти, но някои елементи ще бъдат по-малки, което ще позволи на устройството да бъде с намален размер. Капацитетът на батерията е увеличен от 4,51Wh до 5,52 Wh, което на практика, е около 16% увеличение на времето за работа на устройството.

Външността на новото поколение iPhone 4G е малко по-тънка и по-лека от iPhone 3G и 3GS. Освен това, iPhone 4G първоначално ще работи на базата на iPhone OS 4.0 (до момента операционната система беше обявено, но все още не е пусната). Също така в новия iPhone е увеличена и работната резолюция, която сега възлизат на 960х640 пиксела. В допълнение, устройството ще използва и същите microSIM-карти, както е при iPad.

Известно е, че iPhone 4G ще работи на базата на процесорната микроархитектура ARM Cortex A8 с 512-мегабайта модулна памет на Samsung Electronics. Поради появата на нови чипове памет, капацитетът на iPhone 4G ще бъде удвоен в сравнение с iPhone 3GS.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари