Apple пуска нови цифрови плейъри

0
33

Компютърният гигант Apple обяви в сряда, че пуска на пазара ново поколение iPods mini и iPods Photo, като предприе силно повишение на цените на успешно продавания досега музикален цифров плейър iPod. Изявлението на компанията доведе до повишение на цената на акциите й. Книжата на Apple регистрираха ръст снощи от 3,1% до 88,03 долара за акция, а от началото на януари цената им се е повишила с 35%.

Един плейър iPod с памет 4 GB, или място за около 1 000 песни, вече ще се продава за 199 долара в САЩ при досегашна цена от 249 долара. Новите модели за цена от 249 долара ще имат 50% повече памет, а освен това батериите ще издържат почти двойно – до 18 часа. Производителят ще предлага на по-ниски цени и iPod Photo, като вместо досегашните модели с памет по 40 и 60 GB вече ще се продават такива с 30 и 60 GB.

Очаква се от края на март Apple да пусне на пазара и ново устройство, наречено iPod Camera Connector, което ще дава възможност за директното прехвърляне на снимки от фотоапарат върху iPod, без да има нужда те да се свалят на компютър.

От края на 2001 г. компанията е продала над 10 млн. плейъра, от които почти две трети само за второто шестмесечие на 2004 г. Apple освен това притежава и 70% дял от пазара за легално сваляне на музика от интернет чрез iTunes Music Store. Според експерти очакванията за първите шест месеца на тази година са компанията да продаде още 4 милиона цифрови музикални плейъра.

Toshiba, която доставя на компанията флаш-памет, се оплака, че не може да смогне на поръчките от страна на Apple.

10x to D3v1lScr3aM

Източник: Dnes.BG

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари