Apple ще анонсира новия таблет iPad през втората половина на годината

0
261

Авторитетното издание Bloomberg съобщи, че компанията Apple възнамерява да анонсира нов таблет iPad през втората половина на тази година.

Ако трябва да вярваме на наличната информация, устройството по размери ще прилича на настоящите iPad Pro 10,5 инча. При това, дизайнът на джаджата ще претърпи промени.

Според слуховете, в таблета има вероятност да се появи системата Face ID, която позволява отключване на устройството чрез идентификация на лицето. Таблетът също така може да бъде лишен от бутона „Home“ и да получи графичен енджин и чип с изкуствен интелект, разработка на Apple.

За останалите характеристики на устройството все още нищо не се знаеИзданието обаче заяви, че анонса на таблета ще се състои към края на 2018 г. — най-вероятно през есента. Компанията Apple тези данни, разбира се не ги е коментирала.

Според IDC, през третото тримесечие на миналата година в световен мащаб са продадени около 40,0 млн. таблета. Това е с 5,4 % по-малко от резултата през 2016 г., когато доставките са били на стойност от 42,3 милиона устройства. Apple остава неоспорим лидер на пазара с 10,3 милиона продадени iPad-а за тримесечие. Делът на компанията на годишна база се е увеличил от 21,9 % до 25,8 %.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари