Apple ще купуват по-скъпо процесори от Samsung

4
16

Samsung са увеличили цената на мобилните си процесори, но само за един купувач – Apple. Информацията не е потвърдена от нито една от двете компании. Тя се появи в доклад на Wall Street Journal, в който се споменава, че увеличението на цената ще е от 20%. Изглежда от Apple са нямали избор, тъй като Samsung са единственият производител, който прави точно тези чипове, които им трябват.

Според доклада на сайта, увеличението на цените вече е ефективно. Не е ясно само колко точно са заплатили от Apple за всичките 200 милиона чипа за iPhone 5 и iPad, които закупиха от Samsung. Миналата година закупените от тях количества бяха доста по-малко – около 130 милиона. Договорът между двете компании изтича през 2014 година.

Макар че Apple не са имали избор сега, в бъдеще може би няма да имат нужда от процесорите на Samsung. Говори се, че от американската компания планират да правят чиповете си сами и да не разчитат на други производители. Apple досега не са потвърждавали тази информация, но последните размествания в ръководството им почти я доказаха.

Напомняме, че миналия месец компанията повиши шефа на хардуерния си отдел Боб Мансфийлд до позицията старши вицепрезидент на технологиите. На новия си пост Мансфийлд ще бъде отговорен именно за бизнеса с процесори на компанията. Отделно от това, Apple наскоро назначиха бившия специалист по чипове към Samsung и AMD Джим Мергард.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари