Apple ще пусне нов 12.9-инчов iPad и 16-инчов MacBook Pro с mini-LED дисплеи през 2020

8
487

Характерно за Apple е да отделя повече време на новите технологии, преди да ги приложи в някой свой продукт. Нов доклад предполага, че компанията е близо до откриването на успешна формула за използването на mini-LED дисплеи във високия клас MacBook Pro лаптопи, както и в iPad Pro таблетите.

Производителите експериментират с OLED дисплей в по-скъпите лаптопи. Резултатите поне на външен вид са впечатляващи, но все още не знаем дали ще издържат на теста на времето. Все още максималната яркост и точността на цветовете не са на нивото на най-добрите LCD панели.

Според известния анализатор Ming-Chi Kuo, Apple планира да поеме по различен път

Те ще представят обновени версии на 12.9-инчовия iPad Pro и 16-инчовия MacBook Pro с mini-LED екрани. Това ще стане най-рано през четвъртото тримесечие на 2020-та година. От там, компанията ще разшири употребата на технологията в още 4 до 6 устройства – в рамките на 3 години.

Предимствата на тази технология се припокриват с тези на OLED, но без по-големите минуси. Начинът, по който работи, е близък до новия Pro Display XDR – използва се плътен масив от малки LED диоди като умна подсветка за дисплея.

OLED екраните са известни с високия си контраст. Диодите на отделните пиксели могат да се изключват, за да се постигне това. При mini-LED се използва „локално затъмняване“ на подсветката за постигане на същия ефект. В останалата част, дисплеят е традиционен LCD.

Другото предимство е възможността за по-тънък и лек краен продукт, спрямо стандартните LCD панели. Това е от изключителна важност за преносимите устройства.

Не трябва да бъркаме тази технология с micro-LED технологията, която Apple иска да използва, за да замени OLED екрана на Apple Watch

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
6 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Да обобщя накратко:

Изгнилата нагризана от червей ябълка пуска нови изгнили ябълкови продукти през 2020, очаква се да струват много и да са все така мизерни и посредствени…

Питанката
Питанката

Забавен си😂😂😂

Георги
Георги

Поприцнип се изказва доста „интерестно“ ама тука и аз не мога да ги оправдая. Изборът да се ползва мини-лед (LCD) е единствено и само с цел по-евтини панели… Оледът е в пъти по-добър, други компании го слагат в лаптопите си даже самсунг, които го плюят вече 3-4 години ще започнат от 2021-2022ра отново да произвеждат олед телевизори.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Ем аз какво казвам, този бранд продава каквото и другите, ама по скъпо, че често и с някакви евтини елементи… Ако качеството им беше, подобно на скъп швейцарски часовник или едно бентли например щях да им се кефя, щото дизайните им са мн добри (визуално само) точен пример са хАЙфон 4 и 5 това си остава за мен най добрия им дизайн, с 6 се осраха яко копираха самсунгите… И кутиите им от типа на power mac G5 са мн добри визуално.. Ама настрана от операционните им системи и визуалния дизайн са зле за мен и изобщо не си заслужават… Виж още »

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

За питанката специално ябълково пюре от изгнили ябълки, и вкиснал сок от червеи, че компанията реши да пести от производствени разходи и взе червеите от изгнилите ябълки и ги употреби и тях, така загнилата ябълка намали производствените разходи наполовина, което беше приветствано от акционерите и и веститорите 😉 ….

Георги
Георги

Няма как мини-лед да има същите предимства като олед… Не може панел с 1000 зони да има същия контраст и пърформънс на тъмни сцени като панел в който всеки пиксел се контролира отделно… Който се интересува да погледне TCL 8-ма серия с мини лед панел срещу олед телевизор.. блууминга и загубата на детайли в тъмни сцени пак са си там.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Гошку, ма то чарколята в загнилата ябълка са главно самсунг, та не виждам причина да се охарчвам повече за самсунг брандиран кат наядена ябълка, вярно хАЙ ОС е по добра от андроида, ама не с много андроидите мн напреднаха последните 6 години, не е като едно време…

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

ГошкУ даже 2 реда не драсна, разочароваш ме, като нарека изгнилата ябълка, че е бoклyкa, който е се пенявиш яко, а сега нищо тъкмо се бях подготвил за войнъ, пък ти нищо, не е cool така…