Apricorn представи док-станция 3-в-1 за нетбуци

0
16

Компанията Apricorn подготвя за пускане нова док-станция, предназначена за използване с нетбуци и ултратънки ноутбуци. Използването на новата док-станция ще позволи съществено разширяване на функционалните възможности на споменатите устройства. Новата док-станция, която ще ви представим днес е с наименованието Aegis NetDock.

Устройството представлява компактен блок, който изпълнява три основни функции. Той съдържа 8-скоростно записващо оптично устройство DVD, вграден 2,5-инчов твърд диск с капацитет 500 GB и USB-хъб с четири порта USB 2.0. Два от портовете се активират при включването на каквито и да било устройства, а останалите два са активни постоянно, което ги прави удобни за зареждането на акумулаторни батерии на телефони, MP3 плейъри и други. За връзката с нетбук или ноутбук е предназначен интерфейса USB 2.0, като док-станцията се захранва отделно от наличен захранващ блок. Представената док-станция ще притежава в своя комплект софтуерни приложения, които ще й позволят да се използва в качеството на хранилище на информация, мултимедиен център или сървър за архивиране на данни, който ще може да се свърже към компютър или Интернет (например за копирането на съдържание от уеб-страница на твърдия диск), при което се поддържа работа с няколко компютъра.

Док-станцията Apricorn Aegis NetDock е вече достъпна на пазара за цена от $190, с наличен твърд диск с капацитет 500 GB или $90 без наличието на твърд диск.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари