fbpx
-0.5 C
София

Arduino представиха най-мощната си платформа досега

Най-четени

Arduino представиха нов модел платформа с отворен код за изграждане на електронни продукти. Arduino TRE използва процесор на Texas Instruments на име Sitara AM335x ARM Cortex-A8 с производителност 1GHz. Според компанията, това е най-мощната платформа от линията Arduino в историята им и, освен това, е първата, която поддържа пълна версия на Linux.

Платформата ще бъде пусната в продажба идната пролет,  но все още не можем да ви дадем точната дата. Продуктът ще може да бъде поръчан от сайта arduino.cc, както и да се купи от магазините на партньори на компанията, но засега нямаме представата на каква цена.

Arduino TRE е първият модел от линията, който няма нужда да се програмира с помощта на отделен персонален компютър, тъй като има своя собствена напълно функционална операционна система. Освен това, платформата поддържа и много технологии за свързване, сред които Ethernet, XBee безжични радиа, USB и CAN. Тези възможности в комбинация с мощния процесор ще позволят на потребителите на Arduino TRE да създават по-сложни приложения оптимизирани за LCD дисплеи с висока резолюция, хардуерно ускорена 3D графика и други.

Според Arduino, новата им платформа има 100  пъти по-висока производителност от тази на старите им модели като Leonardo и Uno.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
marto008
marto008
8 години

Това дали има някакви шансове да пристигне на $99?
И не производителността, а работната честотата е 1GHz :).

Нови ревюта

Подобни новини