Компанията ARM разработи две нови архитектури за чипове, предназначени за използване в сферата на машинното обучение и изкуствения интелект.

На търговските клиенти ще бъдат предлагани архитектурите ARM Machine Learning (ML) Processor и ARM Object Detection (OD) Processor. Версията ML е предназначена да ускори общите приложения в изкуствения интелект – от машинния превод до разпознаването на лицата. На заинтересуваните, достъпът до тази архитектура ще бъде даден в средата на тази година. Архитектурата OD е от второ поколение и е оптимизирана за обработката на визуални данни, както и за определяне на точно определени хора или обекти. Тази версия ще стане достъпна още в края на този месец.

ARM подчерта, че и двете нови предложения са съвсем нова архитектура, която не се базира на нито една от съществуващите CPU и GPU структури.

Както и при другите свои продукти, ARM самостоятелно ще се занимава с разработването на новите чипове. Компанията ще продава лиценза на конкретните модели процесори, които могат да бъдат произвеждани от други компании. И двата типа процесори могат да бъдат интегрирани в комплексните системи-върху-чипа. ARM вече води преговори с някои производители на смартфони за лицензиране на ML архитектурата.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари