ARM възнамерява да удвои продажбите на чипове

0
418

Към 2022 година ARM Holdings възнамерява да удвои продажбите на своите чипове, съобщи Financial Times, цитирайки генералния директор на британската компания Саймон Сегарс (Simon Segars).

През последните четири години ARM Holdings е продала над 50 милиарда чипа. Ръководителят на компанията счита, че през следващите четири години неговата компания ще успее да продаде 100 милиарда чипа, най-вече благодарение на появата на мобилните мрежи от пето поколение (5G), които ще свържат към интернет още много мобилни устройства.

Според Саймън Сегарс, технологиите на ARM още по-често ще започнат да се използват в чиповете за смартфони и други мобилни устройства, и ще подобрят техните параметри.

Генералният директор коментира и предполагаемото сливане на полупроводниковите гиганти Broadcom и Qualcomm, като подчерта, че цената на Qualcomm заедно със задълженията, може да превиши $160 милиарда.

Какво означава това за нас? Полупроводниковите компании ще станат по-малко, но ще са по-големи. Това е скъпо струваща игра, участниците в която искат все по-голям бизнес. Чиповете са много сложни, а в тази ситуация техният брой няма да намалее“ – каза Сегарс.

Да си припомним, че ARM Holdings през 2016 година бе продаден на SoftBank за 24,3 милиарда паунда или 32 милиларда американски долара, Оттогава персоналът на британската компания се е увеличил с 25% и сега достигна около 5700 души.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари