ARM представи специализиран процесор за обработка на изображенията в автомобилните системи

0
104

Британският холдинг ARM представи специализирания процесор Mali-C71, който може да се използва в различните смарт системи на съвременните автомобили, работещи с изображения.

Новият процесор може да обработва изображения с резолюция до 4096х4096 пиксела, едновременно получавани от четири видеокамери. Тези процесори могат да се обединяват в клъстъри, ако се налага по-голяма изчислителна и графична мощност.

В компютърните системи за управление на транспортните средства се изисква много висока надеждност и безопасност. Ето защо процесорът Mali-C71 покрива спецификациите на стандартите SIL D / ISO 26262 и SIL3 / IEC 61508. Различните модули на новия автомобилен процесор съдържат допълнителни резервни вериги, чрез които се осъществява пълна самодиагностика. Новият чип може да работи съвместно с процесори с различни микроархитектури: ARM, x86 и MIPS.

Площта на процесора Mali-C71 не превишава два квадратни милиметра, което дава възможност да бъде интегриран в комплексни ARM решения. Според британския холдинг, вече е подготвен първия прототип с процесора Mali-C71 и трябва да бъде представен съвсем скоро.

Съвременните автомобили разполагат с множество сензори и радари, информацията от които трябва да се обработва бързо и надеждно. Mali-C71 е идеален за тази работа.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари