fbpx
-6.2 C
София

ARM разработва микроархитектури съвместно с Microsoft

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

ARM съвместно с Microsoft разработва архитектури на микропроцесори, е съобщил на пресконференция, състояла се на 22 март в Тайпе, президентът на ARM Taiwan – Филип Лу, цитиран от DigiTimes.

6,1 млрд. ARM-лицензирани чипа са доставени по света през миналата година, като е налице ръст от 55% в сравнение с 2009 година. 62% от тези чипове са били използвани за устройства за мобилен достъп до интернет, 19% във вградени устройства, 14% в оборудване за бизнес употреба и 5% в продукти за домашна употреба.

ARM е лицензирал най-новите си Cortex A15 патенти за няколко дизайнери/доставчици, вкл. Samsung Electronics, Texas Instruments и ST-Ericsson, продуктите на които се очаква да се появят на пазара в края на настоящата или в началото на следващата година, е съобщил Филип Лу.

ARM разработва архитектури за нови приложения, вкл. микроконтролери, сензори, SSD устройства за съхранение на данни, мобилни изчислителни устройства със средни размери и големи сървъри, и очаква общите световни доставки на чипове с ARM архитектура да превишат 100 млрд. през 2020 г., според Лу.

Филип Лу не е предоставил повече информация, поради изискванията за бизнес конфиденциалност.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини