ASRock анонсира и пълноразмерна AMD A85X дънна платка

3
32

ASRock е решила да не се ограничава само до анонсирането на компактната функционална дънната платка FM2A85X-ITX и представи пълноразмерния модел FM2A85X Pro, който е в АТХ форм-фактор и е базиран на чипсета AMD A85X, с процесорен FM2 конектор. Въпреки размера си, новият продукт е снабден с минимален набор от функции, които има вероятност да окажат положително въздействие върху цената му.

За начало нека кажем, че процесорният цокъл се захранва от скромната 5-фазна захранваща подсистема, за която са изведени два 8-пинови EPS конектора. Върху черната печатна платка, производителят е поместил само два DIMM DDR3 слота поддържащи двуканални модули оперативна памет от стандарт DDR3-1866 с максимален обем от 32 GB, а също така са налични и два слота PCI-Express 2.0 x16, три PCI-Express 2.0 x1 и чифт PCI. Моделът ASRock FM2A85X Pro има общо осем порта SATA 6 Gb/s, които за удобство при свързването на устройствата са поставени на различни места по платката в две групи от по четири броя.

На интерфейсния панел на новото дъно присъства основния набор от портове, сред които са видео-изходите DVI и D-Sub, два USB 3.0, стандартните аудио-жакове за 6-канален HD звук, Gigabit Ethernet-мрежов модул, PS/2 конектор за мишката и клавиатурата и няколко USB 2.0/1.1. Очакваната цена за новата платка на ASRock е около $ 80, а вероятно и по-ниска.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
VipKokatacyborg_sliderum Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
VipKokata
VipKokata

Единствения недостатък е, че са само 2x DIMM

techmaniac
techmaniac

Какво от това ?
Размера на оперативната паметт, която поддържа е 32 GB.

sliderum
sliderum

Ха, малко не ми се вписва като пълно размерна в двете дименсии, ама щом са й сложили това прилагателно, ще повярвам.