ASRock представи миниатюрна видеокарта за М.2 слота

0
1088

Дъщерната компания на ASRock за производство на дънни платки за предприятия и сървъри ASRock Rack представи на пазара една от най-странните графични карти, която се нарича просто M.2_VGA. Това устройство използва чипа Silicon Motion SM750 със собствена вградена памет и M.2-2280 форм-фактор, и интерфейс, подходящ както за B-key слотовете, така и за M-key слотовете.

Чипът използва една линия от PCI-Express 3.0 интерфейса и има само 16 MB вградена DDR1 памет. Чрез малкия конектор на картата и металната пластина на задния панел на корпуса се осъществява извеждането на видеосигнала чрез аналоговия D-Sub интерфейс, а чрез другия 2-пинов кабел, към видеокартата се подава външно външно захранване с напрежение 12 V от Molex конектора.

Разбира се, производителността на тази графична карта не е достатъчна за стартирането на съвременни бързи игри с 4К резолюция. Но тази видеокарта е съвсем достатъчна за извеждането на десктоп средата на една операционна система към екран с резолюция 1080р. Това обяснява защо ASRock продава това решение чрез своята дъщерна компания ASRock Rack – графичната карта е предназначена преди всичко за обслужването на сървъри.

Въпреки че идеята е съвсем нова и интересна, това решение едва ли ще бъде особено много търсено на пазара, понеже от много години в дънните платки се вграждат чипове за извеждане на видео с подобна резолюция.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари