ASRock представи флагманската видеокарта Radeon RX 6900 XT OC Formula

2
419

Компанията ASRock официално представи своята нова графична карта Radeon RX 6900 XT OC Formula. Видеокартата се базира на печатна платка с алтернативен на оригинала дизайн с 21-фазно захранване на графичния процесор, базирано на два чипа VGA-UEFI, включващо три 8-пинови PCI-E Power конектора. Очевидно целевата аудитория на това устройство са геймърите с по-дебели портфейли и любителите на твърдия овърклок.

Охлаждането на графичната карта Radeon RX 6900 XT OC Formula се осъществява от масивен радиатор, съставен от две части, пронизан от седем топлинни тръби и обдухван от три мощни вентилатора. На задната страна на видеокартата е поставена метална пластина, която се използва както за подобряване на охлаждането, така и за повишаване на механичната устойчивост. Пластмасовият капак на охладителната система е украсен с RGB подсветката Polycrhome Sync, която може да изобразява различни опростени фигури. За разлика от другите производители, ASRock е поставил в тази видеокарта бутон за изключване на подсветката.

Видеокартата се базира на графичния процесор AMD Navi 21, който работи с минимална тактова честота 2125 MHz. Интересно е, че съотношението Game/Boost Clock зависят от избрания фърмуер и е 2165/2365 MHz или 2295/2475 MHz. Използват се 16 GB буферна памет тип GDDR6 с работна честота 16 GHz. За извеждане на видео сигнала могат да се използват HDMI 2.1 и DisplayPort 1.4 (x3) видеоизходите.

Не се съобщава каква е препоръчителната цена на видеокартата Radeon RX 6900 XT OC Formula, но според пазарните анализатори, тя при всички случаи ще струва над $2000

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари