ASRock пусна първата mini-ITX дънна платка на базата на чипсета AMD A85X

0
33

ASRock официално анонсира на пазара на компактните дънни платки първия си Mini-ITX модел, базиран на чипсета AMD A85X с поддръжка на процесори, съвместими с FM2 сокета. Тук е мястото да обърнем внимание, че всички модели с този размер, на различните производители, използват чипсетите AMD A75 и A55.

Моделът носещ търговското име ASRock FM2A85X-ITX ще зарадва бъдещият си собственик с отличен набор от функции, характерни за mATX или ATX дъната. Това компактно решение е построено върху черна печатна платка и разполага с два слота за DDR3 модули оперативна памет, един конектор PCI-Express x16, седем SATA-III (6Gb/s) конектора и един е-SATA. На интерфейсния панел на ASRock FM2A85X-ITX са изведени видео-изходите VGA, DVI, HDMI 1.4a, както и стандартните конектори за 7.1-канален съраунд звук.

Новото дъно е с твърдотелни кондензатори и поддържа включването на чифт PWM вентилатори, като единственото нещо, което може да се нарече недостатък на този модел е липсата на WiFi-модул. Представената дънна платка се очаква да се появи на европейския пазар на цена до 90 евро, а един от немските маркети обещава пускането на този модел в следващите три дни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари