ASUS готви редизайн на графичния ускорител Radeon HD 7950 DirectCU II

0
19

ASUSTeK Computer обяви намерението си да направи редизайн на семейството си от графични ускорители Radeon HD 7950 DirectCU II. Според публикуваната в интернет информация, за разлика от сегашното поколение видеокарти, в тази серия новите продукти ще се характеризират с по-компактна охладителна система и по-малка печатна платка.

Конструкцията на охладителя включва алуминиев радиатор, сформиран от многобройни тънки пластини, шест медни топлинни тръби (за разлика от петте, присъстващи в предишните версии), а наборът от видео-изходи налични на интерфейсния панел се е променил – тук вместо портовете 1x DVI, 1x HDMI и 2x mini-DisplayPort са се появили 2x DVI, 1x HDMI, 1x DisplayPort. Новият дизайн ще се използва от разработчика, както в стандартните, така и в ТОП-версиите на адаптера ASUS Radeon HD 7950 DirectCU II. В първия случай, номиналната честота на 28-нм ядро AMD Pitcairn е 800 MHz, а във втория – 900 MHz.

Имайте предвид, че монтираният върху охладителя метален кожух ще изглежда точно едно към едно с този в предишната версия. Вероятно, бъдещите модели ще бъдат и по-евтини.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари