Asus готвят нов бюджетен таблет с Android?

0
33

Един от най-хитовите бюджетни таблети с Android на пазара в момента е Google Nexus 7, който, както знаем, е производство на Asus. Изглежда обаче компанията планира да пусне на пазара още един продукт с подобни спецификации и цена. Засега тези планове не са потвърдени. От сайта GLBenchmark обаче твърдят, че Asus се готвят да пуснат нов таблет, който ще поддържа Android Jelly Bean.

В сайта се споменава, че таблетът ще има 1GHz-ов процесор, графичен чип Mali 400 и резолюция на екрана от 1024 х 552 пиксела. Продуктът се подвизава под името Asus ME172V и като цяло има по-слаби характеристики от тези на Google Nexus 7. Напомняме, че 7-инчовият таблет има резолюция от 1280 х 800 пиксела и максимална скорост на процесора от 1.3GHz. Освен това, процесорът на Nexus е четириядрен.

Напомняме също, че още през септември във виртуалното пространство се бе появил слух, че Asus и Google готвят нов таблет Nexus, който ще се продава за $99. По-късно този слух бе заменен от друг – че вместо с Asus Google ще разработят бюджетния модел с Quanta Computer. Каква е истината, ще разберем само след официален анонс от двете компании.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари