ASUS и MSI започнаха да сменят филтриращите кондензатори на видеокартите GeForce RTX 3080

0
1114

Големите AIB партньори на Nvidia без каквито и да било официални уведомления започнаха да обновяват схемите на своите фирмени версии на GeForce RTX 3080, като едновременно с това започнаха да изтеглят от пазара по-неудачните решения. Това се отнася за видеокартите MSI (Gaming X Trio и Ventus) и ASUS (TUF Gaming и ROG Strix), както и за някои други модели

Новите снимки на обновените графични карти са публикувани в уеб сайтовете на производителите, а потребителите веднага забелязаха разликите в използваните електронни компоненти от обратната страна на печатната платка.

Какво вече знаем, проблемът със сривовете и нестабилната работа на графичните карти GeForce RTX 3080 се дължи на използването на евтините танталови кондензатори POSCAP във филтрите на захранването на графичния процесор на видеокартата.

Вече е известно, че комбинацията на POSCAP кондензатори с 15-20 MLCC кондензатори, или замяната на POSCAP с алуминиеви полимерни кондензатори (SP-CAP) решават проблема.

Освен това, Nvidia качи в своя сайт нов драйвер за видеокартите RTX 3080, с който се коригира алгоритъма за динамичен овърклок на графичния процесор, което стабилизира работата на устройствата. Новият драйвер леко намалява максималната честота, с която може да работи графичния процесор, като също така съвсем леко понижава захранващото напрежение на чипа. Влиянието на тези промени на работата на новите графични карти е съвсем незначително. Но в новите драйвери има оптимизации за немалък брой игри и си струва тяхното инсталиране.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари