ASUS обяви графичните карти GeForce RTX 2080 Ti и 2080 във версии ROG Strix, Turbo и Dual

0
1027

Новите графични карти са VR-ready, имат 4K поддръжка, разполагат с нови охладителни системи и вече са на разположение за предварителна поръчка

ASUS обяви графичните карти Republic of Gamers (ROG) Strix, ASUS Dual и ASUS Turbo изградена върху новата платформа NVIDIA GeForce RTX, която разполага с поддръжка за високоскоростна GDDR6 памет и VirtualLink за бързи, едножични връзки, предназначени за следващото поколение VR слушалки.

Новите графични карти NVIDIA GeForce RTX са с подобрени графики, които поставят нови нива на производителност. Базирани на новата архитектура NVIDIA Turing ™ и на революционната платформа NVIDIA RTX, новите графични карти предлагат възможност за проследяване на потока от данни в реално време, изкуствен интелект и възможност за програмиране на потока от данни. Потребителите не получават възможност за невероятно игрово изживяване – те ще получат най-доброто гейминг изживяване.

„Новите графични карти GeForce RTX поставят началото на едно зашеметяващо, ново поколение игри и ще ни донесат потапящо преживяване. Ние сме изключително щастливи, че ASUS продължава да надгражда над опита и иновациите постигнати в тази индустрия „. Това каза Джъстин Уокър, директор на десктоп дивизията NVIDIA GeForce. „Всяка серия продукти ROG и ASUS отговаря на нуждите на все повече геймъри, които със сигурност ще оценят новия дизайн и новите технологии за охлаждане, които ще им помогнат да надминат себе си в компютърните игри”.
ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti и 2080

ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti и 2080 поддържат хладна системата Turing. Благодарение на новите вентилатори оборудвани с технологията Axial, които включват в действие ROG иновациите, сред които е и хъб с миниатюрни вентилатори, който позволява закрепването на по-дългите лопатки и спиращ пръстен, подобряващ структурата и въздушното налягане в зоните за охлаждане на GeForce RTX 2080 Ti и 2080 от гамата ROG Strix. Новият дизайн позволява на вентилаторите, оборудвани с технологията Axial, да осигуряват повече въздушен поток без да увеличава нивото на шума.

Технологията Auto-Extreme

Всички графични карти ROG Strix се произвеждат чрез технологията Auto-Extreme. Това е автоматизиран процес, който повишава новите стандарти в бранша. Традиционно, заваряването на компоненти, монтирани във вътрешността и на повърхността на видеокартата, се извършва на отделни етапи в процеса на конструиране. Технологията Auto-Extreme позволява завършването на целия процес на заваряване в един единствен етап. Това намалява топлинните изисквания на компонентите и елиминира употребата на химикали за почистване. Всичко това намалява вредното въздействие върху околната среда, както и потреблението на енергия по време на производството и спомага за създаването на по-устойчив продукт.

ASUS Dual GeForce RTX 2080 Ti и 2080

Графичните карти ASUS Dual GeForce RTX 2080 Ti и 2080 са оборудвани със специални вентилатори. Тяхната уникална технология е вградена при видеокартите Dual от серията ROG Strix и допринася за нивата на въздушното налягане, ниските нива на шум и IP5X  сертификацията за устойчивост на прах. Специално за тези, които обичат безшумните устройства, има системи за контрол, които позволяват режима за спиране на вентилатора да достигне 0db.

Дизайнът 2.7-Slot

Най- новите видеокарти ROG Strix и Dual имат дизайн от типа 2.7-slot. Той позволява ползването на по- големи системи за охлаждане. Общата охлаждаща повърхност е с 20% по-голяма за видеокартите ROG Strix и с 50% по- голяма за видеокартите Dual, в сравнение с предишните поколения. Подобреното разсейване на топлина позволява по-висок праг на овърклок за ентусиастите и невероятно изживяване от типа plug-and-play, чрез намаляне скороста на вентилаторите по време на игра.

ASUS Turbo GeForce RTX 2080 Ti и 2080

Графичните карти ASUS Turbo GeForce RTX 2080 Ti и 2080 са проектиране за изцяло самостоятелно изградени системи с дизайн позволяващ използването на множество графични карти или други елементи, които възпрепядстват въздушния поток. Turbo GeForce RTX 2080 Ti и 2080 притежават фини оптимизации на дизайна. Те подобряват циркулацията на въздуха и повишават издръжливостта. Сред подобренията е 88 мм IP5X вентилатор с двойна опорна система и нов дизайн на уплътнителя. Той позволява по-голям въздушен поток, който влиза във вентилатора, дори когато е закрепен за стъклото на каркасата или за други графични карти.

ЦЕНИ И НАЛИЧНОСТИ

Графичните карти ROG Strix, ASUS Dual, ASUS Turbo GeForce RTX 2080 Ti и RTX 2080 ще бъдат пуснати за продажба от средата на септември.

Следните модели са налични за предварителна поръчка от 20 август 2018 г. В някои страни, от оторизирани дистрибутори. Моля, свържете се с местния представител на ASUS за повече информация.

Налични модели за предварителна поръчка:

  • Dual GeForce RTX 2080 TI OC Edition
  • Turbo GeForce RTX 2080 TI
  • ROG Strix GeForce RTX 2080 OC Edition
  • Dual GeForce RTX 2080 OC Edition
КЛЮЧОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
  • ROG Strix GeForce RTC 2080Ti и 2080 разполагат с вентилатори, оборудвани с технологията Axial. Тя осигурява подобрен въздушен поток и са IP5X сертифицирани за устойчивост на прах.
  • Графичните карти ROG Strix са проектирани с помощта на Auto-Extreme Technology. Това е автоматизиран процес, който подобрява консистенцията и издръжливостта на продукта.
  • Графичните карти ROG Strix и Dual са с дизайн тип7-slot. Той който разширява охлаждащата повърхност за по-добра топлинна ефективност
  • Графичните карти Turbo са оборудвани с вентилатор, който подобрява охлаждането за конфигурации, използващи повече видео карти и системи с ограничен въздушен поток
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари