ASUS обяви официално серията дънни платки X99

0
59

X99-Deluxe, X99-Pro и X99-A извличат максимална производителност от чипсета X99 с очакващия патент OC Socket и ексклузивната технология 5-Way Optimization

ASUS обяви X99-Deluxe, X99-Pro и X99-A – три нови дънни платки с форм фактор ATX, базирани на чипсета Intel X99. Моделите разполагат с много ексклузивни технологии, включително OC Socket и 5-Way Optimization, за да извлекат максималната производителност от най-новите процесори Intel Core i7 LGA 2011-v3.

Дънната платка X99-Deluxe, за която Kaldata вече писа е флагманът на серията. Предимствата на този модел са включените към платката ASUS Hyper M.2 x4 адаптер за високоскоростен трансфер на данни от 32Gbit/s, вграден 3×3 (3T3R) 802.11ac Wi-Fi модул за ултрабърза безжична скорост до 1,300Mbit/s и технологията ASUS Fan Extension Card за по-гъвкаво охлаждане. Моделите X99-Deluxe и X99-Pro са с приятна издължена форма с ярко бяло защитно покритие, като и двете дънни платки се предлагат с футуристичния стил и високата производителност, търсени от ентусиастите.

Цялата серия X99 разполага с функцията Crystal Sound 2 за безупречен звук, технологията Turbo LAN за онлайн гейминг без забавяне и прекъсване на връзката и с популярния UEFI BIOS за интуитивни настройки и контрол.

 

OC Socket и 5-Way Optimization за по-висок овърклок

Моделите от серията X99 са снабдени с нова разработка на ASUS – очакващият получаване на патент OC Socket. Този уникален сокет използва допълнителни пинове, които осигуряват по-добър контакт с LGA конструкцията (land grid array) на Haswell-E процесорите. Сокетът е 100% съвместим с новите LGA 2011-v3 процесори на Intel. В комбинация с ASUS UEFI BIOS, OC Socket позволява достигането на по-високи честоти на DDR4 паметта, по-ниска латентност и по-добра стабилност на системата при овърклок, което отваря вратите към екстремния овърклок с помощта на течен азот (LN2). Потребителите могат също да увеличат честотата на DDR4 паметта до 3200MHz и повече, дори и когато всичките DIMM слотове на дънна платка от серията X99 са заети.

Компютърните ентусиасти могат да се възползват от ексклузивната технология 5-Way Optimization за динамично оптимизиране на работните настройки на настолния компютър с дънна платка X99-Deluxe с един клик. 5-Way Optimization предлага пет различни функции, първата, от които е TurboV Processing Unit (TPU) за прецизен контрол на напрежението към процесора и разширени възможности за мониторинг както на процесора, така и на видеокартата. Друга функция на технологията е Energy Processing Unit (EPU) за енергийна ефективност на цялата система в реално време, управлявана от прекъсвач или от лесния за употреба софтуер AI Suite 3.

Технологията 5-Way Optimization включва DIGI+ модул за регулиране на напрежението за по-висока производителност, ефективност и надеждност и функцията Fan Xpert 3 за невероятно адаптивен контрол на работата на вентилатора. Петият елемент на 5-Way Optimization е Turbo App – интуитивен софтуер за настройване и подобряване на всяка част от компютърната система при специфични игри или програми.

 

Снабдена с екстремен хардуер за сглобяването на екстремни компютърни системи

X99-Deluxe е дънна платка от висок клас, която е снабдена с екстри за наистина невероятни компютърни системи. Моделът идва с адаптер Hyper M.2 x4, осигуряващ на потребителите възможността да оборудват системата с до две M.2 устройства, за да се насладят на трансфер на данни до 32Gbit/s. Hyper M.2 x4 поддържа M.2 устройства от най-малкия размер на картата 30 мм (2230) до пълния размер 110 мм (221100).

ASUS Fan Extension Card осигурява допълнително охлаждане под формата на три конектора с 4 и 3 пина. При хардуерно управление чрез широчинно-импулсна модулация или спрямо оборотите на вентилаторите (PWM/DC) Fan Extension Card предоставя невероятен контрол и е идеална за системи с водно или с екстремно въздушно охлаждане при високо натоварване.

X99-Deluxe разполага и със супер бърз модул за безжична връзка 802.11ac. Трите антени за предаване и трите за получаване на сигнала (3×3) увеличават скоростта на връзката до 1,300Mbit/s.

Също като останалите дънни платки от серията X99,  X99-Deluxe поддържа картата ASUS ThunderboltEX II. Това дава на потребителите свободата да добавят Thunderbolt 2 свързаност към X99-Deluxe по всяко време за двупосочен трансфер на данни със скорост до 20Gbit/s — четири пъти по-бързо от USB 3.0.

 

Пълна гама от X99

X99-Pro и X99-A допълват серията дънни платки ASUS X99. И двете ще бъдат пуснати на пазара непосредствено след X99-Deluxe, но ще разполагат с много от по-важните й характеристики.

 

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари