Asus официално представи компютърът Eee Keyboard PC

2
37

Компанията ASUS официално представи своя компактен компютър Eee Keyboard PC, който първоначално беше демонстриран на мероприятието за потребителска електроника CES 2009. Многократно пускането на това устройство беше отлагано, по неизвестни причини, но днес и това стана.

Устройството е основано на набора от системни логики Intel 945GSE+ICH7-M и притежава икономичния процесор Atom N270, работещ на честота 1,6 GHz, 1 GB оперативна памет стандарт DDR2, твърд диск с капацитети на паметта 16 или 32 GB, интегрирано графично ядро Intel GMA 950 и мултимедиен чип Broadcom 70010/70012, предназначен за декодиране на HD видео. Компютърът е изпълнен във вид на клавиатурен блок притежаващ 5-инчов сензорен дисплей с резолюция 800×480 точки, който поддържа функцията multi-touch. В корпуса са разположени два вградени високоговорителя, микрофон, мрежов интерфейс Ethernet, модули за безжична мрежа Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1 и вградена акумулаторна батерия с капацитет, който е достатъчен за 4 часа работа на устройството в автономен режим, като размерите му са 145x425x10~24,4 мм при тегло – 1,1 кг. В устройството са налични три порта USB 2.0, видео изходи VGA и HDMI и звуков интерфейс.

Сред отличителните технологии в устройството е налична поддръжка на безжично предаване на видео UWD (Ultra-wideband Technology), която позволява предаване на поточно HD видео в резолюция 720p на разстояние до 5 метра, като предаването на други данни може да достигне разстояние до 10 метра.

Отбелязва се, че компютърът ASUS Eee Keyboard PC ще се предлага с предварително инсталирана операционна система Windows XP Home и ще бъде пуснат в масова продажба много скоро. Между другото, моделът е достъпен за предварителни поръчки от Amazon.com на цена от $600 за модел с наличен твърд диск с 16 GB капацитет на паметта, като в допълнение към комплекта на описания компютър присъства и UWD ресивър със собствен захранващ блок.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари