ASUS подготвя таблет с 9,6″ дисплей с висока резолюция

1
15

В базата данни на бенчмарка GFXBench се появи информация за техническите характеристики на нов таблетен компютър от ASUS, работещ под управлението на операционната система Android 7.0.

Както се съобщава, устройството е снабдено с 9,6-инчов сензорен екран с резолюция 2048 × 1536 точки. В предната част има камера на базата на 5-мегапикселов сензор, а резолюцията на основната камера е 7-8 милиона пиксела. В качеството на процесор е посочена еднокристалната система MediaTek MT8173. Този чип е изграден на базата на архитектурата ARM big.LITTLE. Процесорът разполага с две 64-битови изчислителни ядра Cortex-A72 и Cortex-А53. Тактовата му честота може да достигне 2,1 Ghz. Графичната карта е базирана на контролера Imagination PowerVR GX6250, а обемът на оперативната памет – 4 GВ.

Капацитетът на вградения флаш-модул е 64 GВ. Налични са още адаптерите за безжична връзка Wi-Fi и Bluetooth, приемник на сателитна навигационна система GPS и стандартен набор от сензори. Очаква се, че цената на представеното устройство ще достигне от 300 до 400 щатски долара. За началото на продажбите за съжаление все още няма данни.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Пламен Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Пламен
Пламен

Процесорът разполага с две 64-битови изчислителни ядра Cortex-A72 и Cortex-А53.
С две или с по две от всяка версия на ядрата?