ASUS подготвя таблет с 9,6″ дисплей с висока резолюция

1
1

В базата данни на бенчмарка GFXBench се появи информация за техническите характеристики на нов таблетен компютър от ASUS, работещ под управлението на операционната система Android 7.0.

Както се съобщава, устройството е снабдено с 9,6-инчов сензорен екран с резолюция 2048 × 1536 точки. В предната част има камера на базата на 5-мегапикселов сензор, а резолюцията на основната камера е 7-8 милиона пиксела. В качеството на процесор е посочена еднокристалната система MediaTek MT8173. Този чип е изграден на базата на архитектурата ARM big.LITTLE. Процесорът разполага с две 64-битови изчислителни ядра Cortex-A72 и Cortex-А53. Тактовата му честота може да достигне 2,1 Ghz. Графичната карта е базирана на контролера Imagination PowerVR GX6250, а обемът на оперативната памет – 4 GВ.

Капацитетът на вградения флаш-модул е 64 GВ. Налични са още адаптерите за безжична връзка Wi-Fi и Bluetooth, приемник на сателитна навигационна система GPS и стандартен набор от сензори. Очаква се, че цената на представеното устройство ще достигне от 300 до 400 щатски долара. За началото на продажбите за съжаление все още няма данни.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

1 коментар за "ASUS подготвя таблет с 9,6″ дисплей с висока резолюция"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Пламен
Пламен

Процесорът разполага с две 64-битови изчислителни ядра Cortex-A72 и Cortex-А53.
С две или с по две от всяка версия на ядрата?