ASUS показа на живо Zenbook S13 – лаптопът с най-тънките рамки около екрана

6
915

Все още няма точна дата на появата на устройството.

Ако не си падате по тромави преносими устройства, като Acer Predator 900, а желаете да се похвалите пред приятелите си с по-леки и естетично изглеждащи устройства, то Asus Zenbook s13 със сигурност ще привлече вашето внимание.

Не само, че изглежда изключително красиво и е компактен, но s13 е също така лаптопът с най-тънки безели около дисплея. Широки едва 2.5 милиметра, рамките правят така, че съотношението дисплей – тяло да се изчислява на 97%. По този начин, погледът ви няма да бъде разсейван от рамките на екрана, каквото и да гледате на неговия 13.9-инчов 1080p FHD дисплей. Преживяването ви ще е още по-приятно, тъй като камерата му е вкарана в популярните сред смартфоните вертикални прорези в горния край на диспея, като тази леко издадена напред част служи и за по-лесното отваряне на машината. Неговата компактност се допълва и от това, че тежи едва 1.1 кг, а цялостната дебелина на неговият изцяло алуминиев корпус е едва 12.9 милиметра.

Елегантният му външен вид обаче не трябва да лъже, тъй като под капака му се открива една съвсем модерна машина, с която не са направени, каквито и да е компромиси за сметка на вида му.

ZenBook s13 идва с разновидности на процесорите – i5-8265U или i7-8565U, до 16GB LPDDR3 RAM и с възможност за съхранение на до 4 1TB PCIe SSD диска и дискретна графика, доставяна от Nvidia GeForce MX150. Всичко това е защитено от охладителна система с два вентилатора и модерен дизайн. Лаптопът идва с 3 USB 3.1 Gen 2 порта, 2 USB-C порта и стандартен USB-A порт, като и двата USB-C порта поддържат възможността за трансфер на данни, бързо зареждане и прикачването на външни дисплеи.

Очаква се Asus да представи ZenBook s13 в Щатите още това тримесечие. Все още няма информация за евентуалната му цена.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬the professorНормаанонименOceanic815 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Станислав
Станислав

И новите модели на Huawei също са доста тънкорамчести!
https://m.gearbest.com/laptops/pp_009496406282.html?wid=1433363

анонимен
анонимен

ехеее, уауей за 4 бона?! WTF?!

Уейт, нали само нагризаните струваха колкото коли?! Какво стана?!

Oceanic815
Oceanic815

„Широки едва 2.5 инча, рамките…“

Уау, бая широки ще да са тия рамки. Виж 2.5 мм. е др. нещо 🙂

Норма
Норма

И какво като има по-тънки рамки? Айде съвсем се изпердерастихме всичките, какво е това сега? За какво ми е тънък лаптоп, някой ще ми обясни ли?

the professor
the professor

ми да… като го затвориш/отвориш няколко пъти и се счупят пантите или се пукне матрицата, това няма да мине по гаранция… гледал съм как на много панти правят фабрично изтъняване на метала – хем от 10 панти икономисват материал за още 1, хем се чупят точно от там…

Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬
Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬

Виждал ли си това чупене често при Епъл?! 🙂