ASUSTeK Computer обяви старта на продажбите на новия 32-инчов геймърски монитор ROG Strix XG32VQ, формалният анонс на който се състоя още по време на събитието Computex 2017.

Устройството се базира на извита VA матрица на Samsung с радиус на овала 1800 милиметра. Резолюцията на екрана е 2560х1440 пиксела, кадровата честота е висока, поддържа се технологията AMD FreeSync,с която честотата на опресняване на монитора се синхронизира с честотата на графичната карта.

Мониторът ASUS ROG Strix XG32VQ осигурява 125% обхват на sRGB цветовата палитра, времето за реакция на точката е 4 милисекунди (от сиво към сиво), а честотата на обновяване е 144 Hz. Максималната яркост достига 300 кандела на квадратен метър. Ъглите на виждане са 178 градуса по хоризонтала и вертикала. За подаване на сигнала могат да се използват портовете HDMI, DisplayPort и Mini DisplayPort. Сред другите особености на новия монитор може да отбележим тънките рамки около екрана, вградената светодиодна подсветка Aura Sync и поддръжката на ASUS GamePlus, включваща изобразяване на прицела, FPS и достъп до профилите с настройки за различните геймърски жанрове.

Доставките на дисплея до партньорите на производителя вече започнаха. Цената на ASUS ROG Strix XG32VQ в европейските магазини е 610 евро.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари