ASUS представи графичната карта GeForce GTX 1080 Ti ROG Poseidon с хибриден охладител

0
167

ASUS на специално събитие в Германия, анонсира пускането на новия си графичен ускорител от серията ROG Poseidon. В тази връзка, взискателните геймъри и ентусиасти ще получат от тайванския производител адаптера GeForce GTX 1080 Ti, който традиционно за тази фамилия е оборудван с хибридна охладителна система.

Тук обаче трябва да се знае, че за разлика от повечето решения, носещи в своя състав помпа и външен радиатор, ASUS GeForce GTX 1080 Ti ROG Poseidon се свързва към съществуващата водна система или може да работи изобщо без водно охлаждане.

Според разработчика, ускорителят работи на по-високи температури, отколкото представителя на серията StriX с въздушно охлаждане. Въпреки това, всичко се променя при активиране на водното охлаждане. В такъв режим се очакват колебания на температурата в диапазона от 50 до 75 градуса по Целзий. Забележете, че тук ще много зависи ефективността на вашата система.

Производителят засега не уточнява характеристиките на адаптера ASUS GeForce GTX 1080 Ti ROG Poseidon, но все пак може да се каже, че картата е получила набора от конектори 6+8-pin PCI-E Power, а всички ключови компоненти са покрити от новата версия на охладителя DirectCU H20. Освен това, производителят тук е предвидил ефективната подсветка Infinity Mirror за лого на ASUS, а също и управляемите AURA Sync диоди.

Що се отнася до наличните видео-изходи, то тук са предвидени Dual-link DVI-D (1 бр), HDMI 2.0 (2 бр) и DisplayPort 1.4 (2 бр).

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари