Asus представи монитора ProART PA32UCX с рекордна яркост от 1200 нита

1
518

По време на изминалото изложение CES 2019 ASUSTeK Computer анонсира 32-инчовия монитор ProART PA32UCX, адресиран предимно към професионалистите. Най-характерната особеност на новото устройство е технологията за подсветка Full-Array Local-Dimming (FALD), базира на на Mini LED светодиоди и със зони за локално затъмняване.

Светодиодите във всяка една зона могат да се изключват и по този начин черният цвят в тези части на екрана става по-плътен. Mini LED технологията предвижда използването на голямо количество миниатюрни светодиоди, като по този начин подсветката се управлява по-точно в сравнение със стандартните решения. Избягва се и характерният ореол, типичен за матриците от този род.

В монитора ProART PA32UCX се използват 1000 зони на подсветка, докато в останалите FLAT модели броят на зоните не превишава 384. Благодарение на този подход, максималната яркост достига 1200 кандела на квадратен метър, което дори превишава изискванията на стандарта DisplayHDR 1000.

Мониторът се базира на 10-битова IPS матрица с резолюция 3840х2160 пиксела и честота на кадрите 60 Hz. Тя осигурява 97% обхват на DCI-P3 цветовото пространство и 89% от Rec. 2020 цветовото пространство. На интерфейсния панел са поставени Thunderbolt 3, HDMI 2.0 и DisplayPort портове.

По време на анонса Asus не съобщи цената на новия монитор ProART PA32UCX.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Палуестиниец
Палуестиниец

И за какво са толкова ярки монитори ?
Това ще изгори очите направо