ASUS представи подробно дънната платка Rampage IV Extreme

3
77

Още една Intel X79 базирана дънна платка се измъкна зад кулисите. Това е моделът ASUS Rampage IV Extreme, която принадлежи към известното семейство ROG (Republic of Gamers). Както вероятно сте се досетили, представеният продукт е предназначен за използване с процесорите Intel Sandy Bridge-E.

В Мрежата изтече много подробна информация за дънната платка ASUS Rampage IV Extreme във вид на слайдшоу със снимки и спецификации на самия продукт. Бъдещата платка използва дизайна Extreme Engine Digi+ II с черна и червена цветова гама и може да се похвали с добър потенциал за овърклок. На нея виждаме осем слота за инсталиране на модули оперативна памет DDR3-2400 и пет конектора PCI-Express x16 за видеокарти с поддръжка на конфигурациите 4-way SLI или CrossFireX.

Ентусиастите и овърклокърите може би ще оценят присъствието в ASUS Rampage IV Extreme на конекторите Subzero Sense за определяне на температурните показатели на CPU и GPU, бутоните Power, Reset, Clear CMOS и ROG Connect. Между другото, индустриалните източници обещават бонус под формата на купон за изтегляне на играта Battlefield 3, който купувачите ще намерят в кутията с платката.

Останалите параметри на ASUS Rampage IV Extreme са както следва: четири SATA 6,0 Gb/s и SATA 3,0 Gb/s, мрежов контролер Gigabit Ethernet, осем порта USB 3.0, адаптер Bluetooth 2.1, двойка eSATA конектори и звук 7.1. Предполага се, че стойността на ASUS Rampage IV Extreme ще е малко вероятно да бъде под 300 долара.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари