ASUS представи свои версии на видеокартите Radeon RX 5700 и RX 5700 XT

2
712

Компанията ASUS реши да не изостава от другите AIB партньори на AMD и анонсира собствени версии на видеокарти, в които се използва графичния процесор Navi 10, произвеждан чрез 7 нанометров технологичен процес. Тайванският производител планира да представи на пазара най-малко пет графични карти с различни печатни платки, системи за охлаждане и конфигурации на GPU.

ASUS ROG Strix Radeon RX 5700 и RX 5700 XT разполагат с охладителна система, заемаща 3 слота. Радиаторът е пронизан от няколко топлинни тръби и се обдухва от три вентилатора Axial-tech. На обратната страна е поставена метална пластина за подсилване на конструкцията и за подобряване на охлаждането. Както и при повечето устройства на фамилията ROG Strix, и тук е поставена RGB подсветката Aura Sync.

От останалите особености можем да отбележим наличието на два VGA-BIOS чипа, както и бутона на задния панел, с който се изключва подсветката, Необходимо е подаването на допълнително захранване на 6 и 8-пиновите конектори. На интерфейсния панел са поставени HDMI 2.0b и DisplayPort 1.4 (x3) видеоизходи. Продажбите са обявени за 16 август, а засега няма информация за цените.

Малко по-слаби са графичните карти ASUS TUF Gaming X3 Radeon RX 5700 и RX 5700 XT със същия охладител. Продажбите на тези видеокарти ще стартират на 23 август.

Моделът Dual Radeon RX 5700 EVO също заема три слота, но вентилаторите са два. Това е най-евтината графична карта на ASUS в процесора Navi 10. Продажбите са обявени за 30 август. Засега цените не се съобщават.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бесен язовец на оня с коня
Бесен язовец на оня с коня

Хубави карти са направили от АЗИС, ама като им знам цените на референтните, тия ще с апоне още 150$ по скъпи, ай нема нужда, си ги държат кaлтaците от AMD, като изкарат видеокарти на добра цена както са и процесорите им няма да бъдат хейтени…

90*C VRM STRIX
90*C VRM STRIX

Дано не са като Vega Strix, че пази Боже от неадекватно охлаждане…