ASUS представи свои версии на видеокартите Radeon RX 5700 и RX 5700 XT

2
802

Компанията ASUS реши да не изостава от другите AIB партньори на AMD и анонсира собствени версии на видеокарти, в които се използва графичния процесор Navi 10, произвеждан чрез 7 нанометров технологичен процес. Тайванският производител планира да представи на пазара най-малко пет графични карти с различни печатни платки, системи за охлаждане и конфигурации на GPU.

ASUS ROG Strix Radeon RX 5700 и RX 5700 XT разполагат с охладителна система, заемаща 3 слота. Радиаторът е пронизан от няколко топлинни тръби и се обдухва от три вентилатора Axial-tech. На обратната страна е поставена метална пластина за подсилване на конструкцията и за подобряване на охлаждането. Както и при повечето устройства на фамилията ROG Strix, и тук е поставена RGB подсветката Aura Sync.

От останалите особености можем да отбележим наличието на два VGA-BIOS чипа, както и бутона на задния панел, с който се изключва подсветката, Необходимо е подаването на допълнително захранване на 6 и 8-пиновите конектори. На интерфейсния панел са поставени HDMI 2.0b и DisplayPort 1.4 (x3) видеоизходи. Продажбите са обявени за 16 август, а засега няма информация за цените.

Малко по-слаби са графичните карти ASUS TUF Gaming X3 Radeon RX 5700 и RX 5700 XT със същия охладител. Продажбите на тези видеокарти ще стартират на 23 август.

Моделът Dual Radeon RX 5700 EVO също заема три слота, но вентилаторите са два. Това е най-евтината графична карта на ASUS в процесора Navi 10. Продажбите са обявени за 30 август. Засега цените не се съобщават.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари