ASUS работи над нетбук с 2-ядрен процесор Atom

0
20

Преди време беше съобщено, че компанията Intel възнамерява да представи 2-ядрен процесор от семейството Atom, предназначен за използване в нетбуци. Днес обаче стана известно, че компанията ASUS работи над създаването на нетбук базиран точно на този чип, като в допълнение може да се спомене, че новият нетбук ще бъде модифицираната версия на модела Eee PC 1201N и ще бъде с названието Eee PC 1215N.

В този нетбук ще бъде използван още не анонсирания 2-ядрен процесор Intel Atom N5x0, 12,1-инчов LCD дисплей с резолюция 1366×768 точки, оперативна памет стандарт DDR3 с обем 1 или 2 GB и твърд диск, капацитетът на който не се съобщава, като в допълнение може да се спомене, че в процесора Atom се използва интегрирано графично ядро GMA 3150. Една от новостите в описания модел ще бъде наличието на допълнителен графичен чип NVIDIA Ion 2, който е съвместим с технологията Optimus, която позволява автоматично и мигновено включване на интегрираното графично ядро и обратно в зависимост от натоварването на графичната подсистема. Капацитетът на използвана акумулаторна и времето за работа на устройството не се съобщават.

Отбелязва се, че първата демонстрация на нетбука ASUS Eee PC 1215N ще се състои на изложението Computex 2010, което ще се проведе през юни, като след това, устройството ще бъде пуснато в продажба до края на годината. По предварителни данни, цената на описания модел, с предварително инсталирана операционна система Windows 7 ще бъде около ?400.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари